Accu in combinatie met brandstofcel

Meer over accu’s

Accu in combinatie met brandstofcel

Welk type accu kan in combinatie met een brandstofcel worden toegepast? Antwoord: allen!

De Hydromax 150 brandstofcel acculader is exclusief ontwikkeld voor het laden van accu’s en dus niet als stroomvoorziening. De kwaliteit van de accu is essentieel voor het rendement van Hydromax 150. Een kwalitatief slechte accu heeft veel laadtijd nodig om op te laden terwijl een Lithium accu van een gerenomeerd merk erg snel de aangeboden energie opslaat.

Er zijn nu grofweg 4 type 12V/24V accu’s op de markt verkrijgbaar.

  • Lood
  • Gel
  • AGM (meest verkocht)
  • Li-ion

De AGM is de meest verkochte accu door zijn betrouwbaarheid en lange levensduur.

Lithium accu 2500

Lood accu

Dit is de zogenaamde “natte accu”.

Deze accu is relatief goedkoop, maar door de corrosieve eigenschappen van het zuur en het uitdampen minder geschikt om toe te passen in een gesloten leefruimte.

Gel accu

Gel accu’s zijn bruikbaar in elke oriëntatie. Bij het laden ontstaat minder gas, en het gas dat ontstaat wordt door het sponsachtige elektrolyt opgenomen, waarbij de zuurstof en waterstof bij ontladen weer water wordt. Dit gebeurt op dezelfde wijze als in een brandstofcel. Gelaccu’s zijn hierdoor onderhoudsvrij: er hoeft geen water toegevoegd te worden, er treedt minder snel sulfatering op en de zelfontlading is minder dan bij natte accu’s

AGM accu

De afkorting AGM staat voor ABSORBED GLASS MATERIAL. Als materiaal gebruikt men de glasvezel als isolator welke doordrenkt is met een verdund zwavelzuur. De eigenschappen van onder andere de startcapaciteit gaat hierdoor met sprongen vooruit, waardoor de AGM accu’s kleiner gebouwd kunnen worden. AGM accu’s zijn tevens tot 70% ontlaadbaar zonder schade te berokkenen aan de accu.  De AGM accu is gemaakt voor gemiddeld 400 tot 500 op en ontladingen onder de juiste omstandigheden.

Li-ion

Deze technologie staat nog in de kinderschoenen voor wat betreft het gebruik als huishoudaccu. Het grote voordeel is dat deze accu geen geheugeneffect heeft en zeer diep ontladen mag worden. Ook kan de accu zeer compacte afmetingen hebben. De zeer hoge prijs zal veel gebruikers voorlopig nog afschrikken.

Mastervolt heeft een zeer betrouwbare, maar ook de veiligste lithium accu die op dit moment verkrijgbaar is.

© Dynad International BV. Alle rechten voorbehouden